2017. okt 06.

LAKÁSVÁLSÁG: MERRE VAN A KIÚT?

írta: Csík Juci
LAKÁSVÁLSÁG: MERRE VAN A KIÚT?

lakasadas.jpg  

Körülbelül 190 ezer gyermek él szubstandard lakásban, és 540 500 azoknak a gyermekeknek a száma az országban,akik beázó, vizes, penészes, tehát az egészséget potenciálisan súlyosan károsító lakásban élnek. Ez az összes 14 év alatti gyermek fele. Az Eurostat szigorúbb meghatározása szerint csaknem 4 millió magyarországi lakos él túlzsúfoltan.Közel 1 millióan nem tudnak befűteni télen. És még sorolhatnám!

Még sem veri ki a biztosítékot sem a kormánynál, sem az ellenzéknél. És ami, a legszomorúbb nálunk választó polgároknál sem. Azért, mert amikor lakáspolitikáról próbál valaki beszélni, akkor a hajléktalanok jut eszébe az átlagos választó polgárnak, aki nem kíván sors-közösséget vállalni sem a hajléktalanokkal, sem a telepeken élőkkel, sem a deviza-károsultakkal. Senkivel. Tisztázni kell a lakáspolitika fogalmát! is. Ezzel tisztában van a kormányzat is. Fénykorát éli a gyűlölet. Ezzel az ellenzéki pártok is tisztában vannak, akik saját magukat sem találják, nem hogy a választói igényeket.Pedig!

Ez egy olyan téma, amiről nem lehet eleget beszélni. Muszáj lesz, mert ránk szakad a háztető!A Város Mindenkié Mozgalom jövőhétre szervezett egy kerekasztalt, amiben ellenzéki pártokat  próbálnak meggyőzni arról, hogy ez egy olyan ügy ,amiben muszáj lesz egységesen kommunikálni.  Lakhatási 6x6 - Politikusi fórum a lakhatásról >>>    https://www.facebook.com/events/132260507429981/ Reméljem elindítottunk egy diskurzust a mai adásban, és abban bízom,hogy a téma nem merül ki jövőhéten a Gödör Klubban!

  adás itt:  https://www.mixcloud.com/csík-juci/lakásválság/  vagy katt a podcastokra!

Vendégeim: Somogyi Eszter, szociológus Városkutatás Kft, Kiss Ambrus, politógus Policy Agenda

Megszólalnak még : Szegfalvi Zsolt, ügyvezető igazgató Habitat for Humanity Magyarország, és Balogh Gyula A Városmindenkié Csoport  aktivistája

7. Lakás menet: .http://avarosmindenkie.blog.hu/2017/10/03/7_lakasmenet_csak_egyutt_vagyunk_erosek    

 

Szólj hozzá

klubrádió kötőtű avárosmindenkiécsoport policyagenda városkutatáskft habitatforhumanity