2017. okt 06.

Lejárató hadjárat indult Bogdán László, Cserdi polgármestere ellen?

írta: Csík Juci
Lejárató hadjárat indult Bogdán László, Cserdi polgármestere ellen?

39168870-wtf-red-stamp-text-on-white-stock-photo.jpgSzeptember 25-én Cserdi: csoda vagy botrány? címen a Roma Parlament színeiben Horváth Aladár és Zsigó Jenő szerveztek egy beszélgetést, amiben meghívott vendég volt Bogdán László.

A szervezők a következő mondatokat kérik tőle azóta is számon:

  1. „Ma mindent meg kell tenni azért, hogy a cigánykérdés ne probléma legyen, hanem feladat.”
  2. “Ember vagyok, nem cigány!”
  3. ” A cigány nem szerelmes se a tanulásba, se a munkába. De Cserdiben már kezdenek azok lenni, ebbe is, abba is. Nincs kuncsorgás, tenni akarás van helyette. “
  4. “A program célja egyszerű, minden nap egy újabb magyar higgye azt, hogy a cigányok jó emberek.”
  5. „Nem felszámolni kell a cigánytelepeket, hanem üvegházakat meg fóliaházakat építeni.”
  6. „Nem az fontos, hogy kik vannak hatalmon, hanem az, hogy van-e az embereknek ennivalójuk, vagy nincsen.”
  7. „Autonómiát gyakorolni csak és kizárólag kulturális téren az gagyiság és mérhetetlen hülyeség.”
  8. „Szerintem van esély rá, hogy a cigányság kérdése felülkerekedjen a jelenlegi kormány stadionokba zárt perspektíváján, és hogy van olyan fontos, mint a magyar futball.”
  9. „Milliárdokat költ az ország úgy a cigányprobléma megoldására, hogy a nyomorban élőkhöz egy forint sem jut el, és erről főként a cigány érdekképviseletek tehetnek.”
  10. „A cigányság demográfiai mutatói, a kisebbség gyarapodása miatt sem volna szabad játszani, és illene számolni azzal, hogy talán nem mindig lesz kisebbség a cigányság.”
  11. „Ha folyton visszatekintünk, és mindenféle jogvédő szervezetek mögé bújunk, akkor nem lesz változás.”

A Roma Parlamentben tartott gyűlésről egy beszámoló:

“Már a beszélgetés elején kiderült, hogy Bogdán Laci nem érti meg azokat az alap polgárjogi kérdéseket, melyek a roma társadalmat mélyen sújtják, de a demokrácia területén is tetten érhető volt a cserdi polgármester alaphiányossága.A hallgatóság köréből feltett kérdések is a fentieket igazolták.Akadozva, sok esteben a kérdéseket megkerülve adott válaszokat, a magyar nyelv helyenként kínos használatával.Végül is az verte ki a biztosítékot Lacinál hogy Zsigó Jenő szociológus a Roma Parlament társelnöke konkrétumokkal rávilágított azokra az alaphibákra, melyeket a cserdi híresség elvétett az utóbbi években.Az interjú végén ahelyett, hogy az elhangzott kritikákból tanulságot vont volna le, sértődötten azokat kikérte magának.”

Maga a felvetés is teljesen zavaros! Miért kéne egy polgármesternek polgárjogi aktivistának lennie?

Bogdán a napokban azt nyilatkozta az Őcsényben történtekre reagálva hogy, bármikor örömmel fogad menekülteket Cserdiben. Ez egy polgárjogi megközelítés. 

Zsigó Jenő betelefonált Bolgár Györgyhöz a Klub rádióba. Kétszer is, mert egyszer lejárt a műsor idő. Elkeserítő, hogy valaki, pláne egy polgárjogi aktivista, annyira indulatosan kérte számon egy kistelepülés polgármesterén a hazai cigányság helyzetét, és megkérdőjelezte eddig elért kézzel fogható sikereit. Ekkor hívták fel a stúdióból Bogdánt.  https://www.mixcloud.com/csík-juci/bolgárgyörgynél

wtf.jpg

Érdemes megnézni továbbá, hogy az említett személyek mit raktak le az asztalra. Barátunk a google.

Kedves Olvasó!

Köszönjük, hogy figyelmeddel kitüntettél minket! Arra kérünk, hogy ha véleményed is szeretnéd közölni velünk, akkor vedd figyelembe Moderálási Szabályainkat!

  1. Véleményed az adott cikkel, videóval vagy hanganyaggal kapcsolatban fejtsd ki.
  2. Az építő jellegű kritikát szívesen fogadjuk!
  3. Ha van az általunk felvetett kérdéssel kapcsolatban megoldási javaslatod, kérünk, oszd meg velünk!
  4. Mi tisztelettel szólunk Hozzád, kérjük Te is tégy így!
  5. Ha valamely általunk használt kifejezés helyett javasolsz valami mást, engedd meg nekünk, hogy eldöntsük, melyiket használjuk. Ne szívd mellre, végül is ez a mi blogunk. :)
  6. Ha fenti szabályainknak nem felel meg amit írsz, hozzászólásodat töröljük. Amennyiben ismételten hasonlóan teszel, felhasználói azonosítódat töröljük.
  7. Ha olyan hozzászólásod is lenne, amely kimerít néhány törvényi szabályozást, törlünk, és szükség esetén feljelentünk.

Bárhogyan is döntesz, mi szeretettel gondolunk Rád! ;)

Szőnyeg alól csapata 

Szólj hozzá

klubrádió cigánykérdés érdekképviselet bogdánlászló cigányprobléma cserdi cserdicsoda zsigójenő romaparlament