2017. nov 02.

Olaszliszkától a cigány sorozatgyilkosságig!

írta: Csík Juci
Olaszliszkától a cigány sorozatgyilkosságig!

Könyvbemutató november 3-án a KuglerArt Szaloban, este 6 órától!

22852962_1580112122051530_5631920191071623741_n.jpg

"A gyűlölet gyilkol, legyetek éberek!" 
(A katolikus pap a nagycsécsi áldozatok temetésén)


Tódór János riport -szociográfijáját mutatjuk be november 3-án a#szőnyegalól szervezésében a #KuglerArt Szaloban, este 6 órától!

A Vadászjelenetek, a 2000-es évek elsõ évtizedének legsúlyosabb, gyilkosságokba torkolló etnikai jellegû konfliktusait dolgozza föl az oknyomozó újságírás és az irodalmi szociográfia módszereivel. 

Olyan gyűlöletbűncselekményekkel foglalkozik a napokban megjelent könyv, mint az olaszliszkai gyilkosság, a borotva késes ember, a romák elleni gyilkosság sorozat. Igyekszik nyilvánosságra hozni a médiában eddig napvilágot nem látott, a nyomozó hatóság által fel sem tárt, illetve feltehetõen szándékosan eltitkolt tényeket. A legnagyobb port vert ügyek mellett néhány olyan esetet is bemutat, amelyekben csak a szerencsés véletlennek köszönhetõen nem haltak meg a megtámadott emberek.

A rendõrségi nyomozástól a jogerõs bírósági ítéletekig kronologikus sorrendben követi végig a történéseket, megszólaltatva a tetteseket, az áldozatok hozzátartozóit, az érintett települések lakóit, illetve a szakembereket (rendõrök, ügyvédek, kriminológusok, pszichológu- sok, igazságügyi szakértõk stb.)

Tódor Jánossal november másodikán beszélgetek előzetesen a könyvről a Klubrádióban 15 órától. #kötőtű 

A helyszínen lesz lehetőség vásárlásra és dedikálásra is! 

Lesz miről beszélni, várunk!
Csík Juci, Kőszegi Edit és a szerző Tódór János 

A belépés ingyenes!
2017. november 3. 18 óra V. kerület Sütő utca 2
(kapucsengő: KuglerArt)

Az eseményt megtalálod itt: https://www.facebook.com/events/1448439098587477

 

 

Szólj hozzá

közélet belpol roma romák cigány belföld klubrádió könyvbemutató belpolitika cigánykérdés tódorjános kötőtű cigányprobléma szőnyegalól romákellenigyilkosságsorozat kuglerat vadászjelentek